WELKE PLATEN KIEZEN VOOR DE KLASSIEKE KEUKEN?

De keuken, ingericht in klassieke stijl, kenmerkt zich door warmte en een gezellig karakter. We associëren het met een familiale sfeer en de smaken van de kindertijd. In zo’n keuken verschijnen houten meubels het vaakst, in een moderne versie, vaak in het wit, soms zijn er beglazingen in hangende kasten, met nobel porselein. Aan het plafond hangt een kroonluchter met glazen kappen en het middelpunt is een tafel met stoelen versierd met verse bloemen. Welke tegels passen het beste bij zo’n interieur.

Wit in de metroversie

In de klassiekers is, net als in moderne arrangementen, wit aanwezig, maar in veel mindere mate. We vermijden monochromen die de indruk wekken van koelte en onvruchtbaarheid. We combineren wit met de kleur van hout, wat het effectief verwarmt. Op de muur tussen de kasten kunnen daardoor witte tegels verschijnen. De langwerpige tegels van het metrotype zien er interessant uit. We kunnen ze op verschillende manieren regelen. Meestal beslissen we over een horizontale lay-out. Ze zien er origineel uit als ze verticaal zijn gerangschikt. Ze zijn perfect om een ​​effectief visgraatpatroon te creëren, dat kenmerkend is voor klassieke houten oppervlakken. Witte tegels passen goed bij zowel de kleur van hout als het tijdloze grijs, dat ook terugkomt in het palet van klassieke kleuren.

Hout op de vloer

De klassiekers mogen houten accenten niet missen. Laat ze niet alleen zichtbaar zijn op de werkbladen en kastfronten, maar ook op de vloer. Het is vooral de moeite waard om houtachtige tegels te kiezen als de kasten wit of grijs zijn. Tegels zijn een alternatief voor gelamineerde panelen. Ze worden gekenmerkt door een veel grotere duurzaamheid en een betere weerstand tegen vocht en hoge temperaturen, wat belangrijk is in de keukenruimte. Bovendien zijn ze gemakkelijk schoon te maken, waardoor we snel alle kookvlekken kunnen verwijderen.

Decoratief patchwork

Klassieke interieurs hoeven niet alleen te worden geconcentreerd rond uniforme oppervlakken en gedempte kleuren. Dit zijn stileringen die kunnen worden versierd met tegels met meer patronen. Hiervoor gebruiken we onder andere patchwork, d.w.z. een motief geïnspireerd op een stof die bestaat uit veel stukjes materiaal met verschillende, maar vergelijkbare geometrische patronen. Patchwork-tegels zijn verkrijgbaar met sterke kleuraccenten, maar ook in gedempte kleuren. Er zijn zwart-wit voorstellen en gemaakt met gebruik van vele grijstinten. Pastels verdienen aandacht, die er ook goed uitzien in een tijdloze klassieker.

Floristische patronen

In een klassieke keuken ruikt het naar verse kruiden, die vaak in potten staan, die de vensterbank en het aanrechtblad versieren. De natuur in de klassieke stijl is van harte welkom, niet alleen in zijn authentieke versie, maar ook als motief op de wandtegels. Dit kunnen bijvoorbeeld lichte tegels zijn met een bloemig accent in roze of blauw, maar ook planten in een delicate olijfgroene kleur op een beige of grijze ondergrond.
De klassieker ziet er het best uit in gedempte kleuren. Klassieke keukentegels kunnen in beide uniforme kleuren voorkomen en hebben een veel meer decoratief karakter.