Randloze toiletten, of hoe u maximale hygiëne handhaaft

Hygiëne – dit is een absolute basis in elke badkamer. Hoe maak je het onderhoud zo eenvoudig en moeiteloos mogelijk? Niemand houdt immers van schoonmaken, en nog meer omslachtig en tijdrovend schrobben … Het antwoord zijn moderne oplossingen – incl. randloze toiletpotten die gemakkelijker schoon te houden zijn zonder sterke reinigingsmiddelen te gebruiken.

Wat is de perfecte badkamer? Ieder van ons heeft een iets ander antwoord op deze vraag. We hebben verschillende meningen over de kleuren, stijlen waarin de opstelling kan worden gehandhaafd, de gebruikte materialen, de uitrusting … Maar over één ding zijn we het absoluut eens: een perfecte badkamer moet absoluut schoon zijn. Dit geldt voor elk van de elementen – ook voor de meest gevoelige, zoals het toilet.

Algemeen wordt aangenomen dat de toiletpot vanwege zijn functies het minst hygiënische onderdeel van badkamerapparatuur lijkt te zijn. We beschouwen het als een habitat voor bacteriën en schadelijke micro-organismen. Uit onderzoek blijkt echter dat deze mening niet altijd en niet helemaal waar is. Vooral als we een randloze kom gebruiken – dat wil zeggen, een waarin de moeilijk bereikbare verdieping onder de bovenrand is geëlimineerd.

Met een halsband en waarom zonder?

Om de badkamer (en gebruikers) te beschermen tegen opspattend water bij het doorspoelen, zijn conventionele toiletpotten voorzien van een zogenaamde flens. Ze zijn zo ontworpen dat hun bovenrand als het ware naar binnen gekeerd is in de vorm van de letter C. Het gat dat zo ontstaat is een effectieve waterkering, maar ook … het wordt een ideale leefomgeving voor allerlei bacteriën. Dit komt omdat het meestal onmogelijk is om het grondig schoon te maken. Zelfs met het gebruik van een goed geprofileerde borstel en sterke reinigingsmiddelen.
Als gevolg hiervan vormt zich, ondanks alle inspanningen die we bij het wassen hebben gestopt, na enige tijd een bezinksel in de kraag, waarin micro-organismen uitstekende omstandigheden hebben om zich te ontwikkelen. En dit vormt een directe bedreiging voor de gezondheid van alle gezinsleden.
En het hoeft niet zo te zijn. Het bewijs zijn de randloze toiletpotten van Cersanit met CleanOn-technologie en een superglad oppervlak.
Door de juiste profilering van het keramiek kon er geen kraag meer worden gemaakt. En dit met behoud van alle functionele waarden. Doordachte en beproefde profilering van randloze kommen garandeert een goede waterafvoer tijdens het spoelen (en zonder spatten), en bovendien – ook grondiger spoelen van de binnenkant van de kom met minder water. Hoe is dit mogelijk? Een krachtige straal is effectiever, zelfs als deze veel korter stroomt dan bij traditionele systemen. Het resultaat is dat we alleen maar voordelen krijgen – we hebben een schoon toilet en tegelijkertijd:
• water besparen, wat een impact heeft op de natuurlijke omgeving,
• lagere kosten – op water en wasmiddelen,
• en ook veel gemakkelijker schoon te maken.

IN VEEL KWESTIES

Belangrijk is dat toiletpotten met CleanOn Cersanit-technologie in vele varianten verkrijgbaar zijn. We hebben een keuze uit populaire compacts en hangende kommen die in verborgen systemen passen. De oplossing is te vinden in verschillende collecties van het merk. Deze omvatten ARTECO, CREA, CASPIA, CITY, CARINA, COLOR, COMO, EASY, ETIUDA en PARVA.
Met zo’n breed assortiment keramiek in verschillende stijlen kunt u modellen kiezen die perfect passen bij het interieurontwerp en die voldoen aan onze verwachtingen, zowel op het gebied van esthetiek als functionaliteit.