MOEILIJKE VLEKKEN, HOE DE VETTEGELS SCHOONMAKEN?

Het vet in de keuken is alomtegenwoordig, het komt niet alleen voor op de kookplaat, in de oven en op het aanrecht, maar ook op de tegels die op de wanden tussen de kasten en op de vloer zitten. Op sommige oppervlakken is het vanwege de kleur en het patroon moeilijk op te merken en we merken het probleem pas op als de hand in direct contact komt met het oppervlak. Hoe de tegels in de keuken van vet te reinigen? Hoe hun glans en glans te herstellen?

Kant-en-klare voorbereidingen voor vettig vuil

Dit zijn de eerste producten die we gebruiken om vet van keukentegels te verwijderen. Het lijkt erop dat ze het meest effectief zijn als ze door specialisten worden ontwikkeld. Is het de moeite waard om ze te gebruiken, terwijl u zich afvraagt hoe u het beste vet van de tegels moet verwijderen?

Allereerst zijn dit middelen met een heel andere samenstelling en hetzelfde effect, dus ze verschillen in effectiviteit. Aërosol- en spuitmiddelen vormen de grootste groep van dit soort producten. Ze hebben een vloeibare consistentie, maar zijn gemakkelijk te gebruiken. Bij moeilijker vuil kunnen ze echter strepen achterlaten, vooral omdat het wordt aanbevolen ze enkele minuten op het oppervlak te laten inwerken. Dan lopen ze uit en verliezen hun potentie. Het alternatief zijn lotions met een veel dikkere consistentie en pasta’s, waarvan het belangrijkste doel is om de voegen te reinigen.

En hoe verwijder je vet van de tegels in de keuken en herstel je hun glans? Als je meer zelfvertrouwen hebt met afgewerkte producten, is het een goede keuze om de tegels te wassen met een glasreiniger en ze droog te vegen. Daarvoor is het echter aan te raden eerst vette vlekken te verwijderen.

Hoe de tegels van vet te ontdoen, zonder kant-en-klare middelen te gebruiken?

Liefhebbers van eco-oplossingen kiezen ervoor om alternatieven te kiezen voor kant-en-klare schoonmaakproducten die in winkels verkrijgbaar zijn. Onder de huismiddeltjes zijn er die zeer effectief zijn bij het verwijderen van vet. Dus hoe maak je de tegels in de keuken schoon van vet zonder chemicaliën?

U kunt alcoholazijn combineren met water, maar het mag niet in de buurt van een gasfornuis worden gebruikt, omdat het brandbaar is. Gebruik voor lichte tegels citroenzuur, voor donkere tegels is er kans op verkleuring. Een ander effectief product dat u kan helpen bij het verwijderen van tandplak, is zuiveringszout. U kunt het op twee manieren gebruiken. Als je de tegels wilt reinigen, combineer dit dan met meer water en breng het met een doek aan op het oppervlak. Om het vet in de gewrichten te verwijderen, mengt u een pak zuiveringszout met 100 ml water om de consistentie van een pasta te verkrijgen, die vervolgens met een tandenborstel op de gewrichten wordt aangebracht. Een bakpoeder heeft een vergelijkbare werking, maar is minder effectief voor de meest hardnekkige vlekken. Azijn, gemengd met water in een verhouding van 1: 2 of 1: 1, afhankelijk van de mate van vervuiling, kan ook betrouwbaar zijn.

Je weet al hoe je vet van de tegels in je keuken verwijdert, maar de beste manier om ze schoon te houden is door ze regelmatig te reinigen. Veeg de borden na elke bereiding af met een in water en azijn gedrenkte doek, of gebruik afwasmiddel of raamwasmiddel. Zo voorkom je lastige en dus blijvende vettige vlekken.