KLEINE BADKAMER MET EEN HOEKBAD - WE HEBBEN EEN FUNCTIONEEL INTERIEUR

Het lijkt erop dat in een kleine badkamer een douche een betere oplossing is dan een badkuip. Ondertussen kunnen sommige mensen zich deze kamer niet voorstellen zonder een bad waarin u een lang bad kunt nemen en kunt ontspannen. Zelfs in een kleine ruimte kunnen we een badkuip plaatsen, die niet per se de typische vierkante vorm hoeft te hebben. Soms is het gebruik van zo’n badkuip onmogelijk vanwege een smalle kamer of een kleine breedte van de muren. Er zijn dus interessante opstellingen van een kleine badkamer met een hoekbad, wat een zeer goede oplossing is voor kamers van kleine afmetingen.

Asymmetrisch hoekbad

Een kleine badkamer met een hoekbad vereist de keuze van een badkuipmodel dat bij de breedte van de muren past. Bovendien proberen we elke centimeter in kleine ruimtes te gebruiken, waardoor we een volledig functioneel interieur kunnen creëren zonder een deel van de uitrusting op te hoeven geven. In een kleine badkamer werkt een asymmetrisch bad, d.w.z. met zijden van verschillende lengtes, goed. Het heeft een grotere capaciteit dan sommige rechthoekige badkuipen, maar neemt veel minder ruimte in beslag. We kunnen het aanpassen aan de kortere muren in de badkamer. Het is een model dat soms in zeer ongebruikelijke vormen verkrijgbaar is. Het kan bovendien een stoel hebben, waardoor het meer functionaliteit krijgt.

Gootsteen boven de badkuip

Een kleine badkamer met een asymmetrisch bad zorgt voor meer ruimte-indelingsmogelijkheden. We kunnen veel ruimte besparen door ervoor te kiezen om de wastafel boven het bad te plaatsen. We kiezen het gebied waar de badzijde het kortst is. Na het installeren van de wastafel, moeten we er gemakkelijk toegang toe hebben. Zo verbinden we de twee belangrijkste zones in de badkamer: baden en verzorgen. Bovendien is het de moeite waard om een ​​spiegel boven de gootsteen te hangen en een plank met cosmetica aan de aangrenzende muur

Planken en organizers bij de badkuip

Een van de grootste problemen met kleine badkamers is onvoldoende opslagruimte. Na het uitrusten van de ruimte met sanitair is er niet genoeg ruimte voor kasten en planken. Een kleine badkamer met ligbad stelt u in staat om naast het bad praktische planken van keramische tegels te maken. Het is een alternatief voor hangende metalen of plastic organizers, die minder duurzaam zijn en regelmatig moeten worden vervangen. Tegelplanken kunnen meer of minder diep zijn. Voor een interessant visueel effect kunnen we ze extra markeren met LED-strips.

Een kleine badkamer met een hoekbad en zijn optische vergroting

Elk klein interieur zal er beter uitzien als we het optisch vergroten. Voor dit doel zijn de muren bedekt met witte tegels, terwijl we op de vloer de kleur van grijs hout of licht beton kunnen gebruiken. Beige en écru zijn ook een goede keuze. Ook voor de badkuip kunnen heldere tegels worden gebruikt. In plaats van de matte afwerking van de kasten verschijnen glanzende fronten. Vervang bovendien een kleine spiegel door een grotere, waardoor we de kamer diepte en een ruimtelijk effect zullen geven.

Het inrichten van een kleine badkamer met hoekbad kan een groot plezier zijn als we de ruimte goed plannen, onze prioriteiten bepalen en ongebruikelijke oplossingen gebruiken. Niet elke badkamer heeft immers een wastafel op een aanrechtblad en een ligbad in een rechthoekige vorm.