IDEEËN VOOR HET INRICHTEN VAN EEN GROENE BADKAMER GEÏNSPIREERD DOOR DE NATUUR

De natuur hield erg van huisinterieurs, ze verschijnt er vaak in en voelt zich er heel comfortabel in. Hij markeert zijn aanwezigheid met planten in potten, verse bloemen in vazen, maar ook groen op de muren, bloemenpatronen op stoffen en hout op de vloer. Hierdoor is het interieur gezellig, warm en erg sfeervol. Groen lijkt een gewaagde kleur voor een badkamer, die meestal wordt gedomineerd door wit, grijstinten en de kleur van hout. Hoe creëer je een badkamer geïnspireerd door de natuur?

Urban jungle, dus in de sfeer van de urban jungle

De combinatie van urban moderniteit en exotisme, ingetogen kleuren aangevuld met sterkere groene accenten, allemaal met een vleugje gouden luxe – dit zijn de belangrijkste kenmerken van de urban jungle-stijl. Een badkamer geïnspireerd door de natuur en tegelijkertijd met behoud van zijn stedelijke charme kan tegels in de kleur van natuurlijk hout op de vloer combineren met tegels in de kleur van grijs beton op de muur. Voeg in de ruimte met bad of douche een accent van groene planten toe aan de muur, bijvoorbeeld lichte tegels met intens groene bladeren. Deze kleur, die het meest met de natuur wordt geassocieerd, zal ook goed werken op een badkamerkleed, handdoeken en accessoires bij de gootsteen. Let bij het kiezen van badkamermeubels vooral op houtkleurige fronten.

De groene badkamer ruikt naar een bos

U bent niet onderweg met het exotische, maar houdt u wel van boswandelen? Laat je inspireren door zijn schoonheid en creëer een arrangement waarin tegels geïnspireerd op groen mos op de muur verschijnen. Gebruik ze om het gebied met de wastafel en douche te benadrukken. Een groene badkamer in een bosklimaat moet ook houten accenten hebben die op de vloer en kastfronten verschijnen, evenals op andere muuroppervlakken. Badkamerarmaturen, in plaats van in een klassieke chromen kleur, laat het in een zwarte versie met een matte afwerking zijn. Om het effect van de natuur in de badkamer te versterken, gebruikt u verse planten in potten, plaatst u ze op het aanrecht bij de wastafel en hangt u ze in rieten hoezen aan het plafond.

Minimalisme met een groen accent

Groen hoeft niet de kleur te zijn die het hele arrangement zal domineren. Een door de natuur geïnspireerde badkamer kan zijn minimalistische karakter behouden en toch verwijzen naar de moderniteit. Bekleed de vloer met modieuze grootformaat tegels in de kleur van ruw beton en de wanden met witte tegels met een glanzende afwerking. Kies voor zwarte of grijze kastfronten en strak sanitair. Kies een grote spiegel boven de wastafel, die de ruimte visueel vergroot, en LED-strips om decoratieve verlichting voor de badkuip te creëren. Laat het groen slechts een toevoeging zijn, maar in een ongebruikelijke vorm. Voorbeelden van expressieve details zijn de aquamarijngroene wastafelkraan, de badkuiphangers in een schaduw van gras of groene kaarsen met een olijfgeur.

De groene badkamer staat open voor de natuur. U beslist echter hoeveel u ervan binnen wilt hebben. Het kan een sterk accent zijn met expressief groen, de styling opwarmen met hout, of misschien gewoon een subtiel verlevendigende toevoeging aan een moderne styling …