HOE PLAN JE EEN KLEINE BADKAMER MET EEN LINEAIRE AFVOER?

Lineaire afvoer is een van de modernste badkameroplossingen. Een douche zonder douchebak ziet er niet alleen indrukwekkend uit, heeft een eenvoudige en minimalistische vorm, maar neemt ook weinig ruimte in beslag en vergroot optisch het interieur. Een kleine badkamer met een lineaire afvoer zal functioneel, praktisch en visueel interessant zijn, vooral als de inloopdouche wordt gecombineerd met tegels in de kleur van natuurlijk beton en hout, wit glanzende kastfronten en gouden of zwarte accessoires.

Welke inloopdouche voor een kleine badkamer?

De inloopdouche heeft geen douchebak. De afvoer zit in de vloer en het natte gedeelte van de badkamer is gescheiden door een transparante glazen wand. Een badkamer met een lineaire afvoer heeft kans op een zeer duidelijke indeling en dus ordehandhaving ondanks de kleine ruimte. De douche kan het beste tegen een kortere muur worden geplaatst, hij kan de hele breedte in beslag nemen. Een andere optie is om er een hoek voor toe te wijzen, dan bevindt deze zich langs de langere muur. Een kleinere cabine, 100 cm breed of zelfs 80 cm breed, is een goede keuze als we een extreem kleine ruimte hebben om te ontwikkelen. Een kast met wastafel of toilet kan naast de glaswand staan, er hoeft niet veel vrije ruimte te worden gelaten tussen de cabine en een ander meubelstuk of sanitair.

De lineaire afvoer in de badkamer vereist aan alle vier de zijden een afschot. Dit is nodig zodat het water vrij door de afvoer kan lopen en niet buiten de doucheruimte lekt. De lineaire afvoer kan in het midden van de douche worden geplaatst of aan een van de wanden.

Wat zit er op de muur en vloer in de cabine?

Een badkamer met een lineaire afvoer en een kleine inloopdouche moet relatief licht zijn. Om het visueel te vergroten, kunnen we dezelfde vloer en dezelfde of vergelijkbare tegels op de muren in de kamer gebruiken. Een van de trends op het gebied van ordening is momenteel ruw beton, in de vorm van keramische tegels van groot formaat. Het is een uitstekende keuze voor muren, vooral omdat we zowel donkere als lichte grijstinten kunnen kiezen. Zo’n interieur heeft isolatie nodig, wat we zullen doen als we de vloer bedekken met tegels die zijn geïnspireerd op natuurlijk hout. Keramische tegels werken erg goed onder de douche omdat ze waterdicht zijn en niet verslechteren als ze in contact komen met water.

Badkamer met lineaire afvoer met modieuze meubels en expressieve accessoires

We moeten het kleine interieur opfleuren, wat natuurlijk handig is bij verlichting, maar ook bij meubels. We kiezen voor wit, de beste glanzende fronten die licht reflecteren en de ruimte optisch vergroten. Laten we de armaturen behandelen als een decoratief element en de verchroomde exemplaren, bijvoorbeeld zwart, goud of koper, vervangen. Dankzij dit zullen we een groot aantal onnodige accessoires vermijden die in het interieur zouden worden gevonden om het te versieren en de stijl te benadrukken.

Een kleine badkamer met een lineaire afvoer zal functioneel, optisch groter en met een modieus ontwerp zijn, als we de afmetingen van de douche aanpassen aan een klein gebied, uniforme oppervlakken op de wanden en vloer aanbrengen en het interieur verlichten met witte of andere heldere kleuren en praktische elementen effectieve decoraties maken.