HOE KIES JE DOUCHETEGELS ZONDER WATERDICHT?

Hoge, klassieke douchebakken zijn niet langer de enige optie voor degenen die geen bad in hun badkamer plannen. Sinds inloopmodellen zijn verschenen, groeit de belangstelling voor de nieuwe oplossing gestaag. Een douche zonder douchebak onderscheidt zich door veiligheid, door het ontbreken van drempels, ruimtebesparend en grotere ontwikkelingsruimte, en bovendien eenvoudig schoon te maken. De vloer en wanden zijn gemaakt van keramische tegels. Hoe kies je douchetegels die bij het decor passen en de functionaliteit van de douche verbeteren?

Bereid eerst het substraat voor

Om een ​​douche zonder douchebak te kunnen plaatsen, moet de ondervloer aan meerdere voorwaarden voldoen. Het is het gemakkelijkst te doen op de vloer die direct op de grond ligt. De isolatie en de betonlaag zijn zo dik dat de rioolaanvoer gemakkelijk past. De situatie is verschillend tussen de verdiepingen, waar het monolithische plafond vaak 15 cm is. Dan kan het blijken dat het nodig zal zijn om een ​​fragment van de aanpak onder het plafond in de kamer eronder te laten lopen.

Bij een douche zonder douchebak moet ook een afvoer worden gemaakt, deze komt op de vloer. Aan alle zijden of aan drie zijden moet een geschikte helling aanwezig zijn.

Welke douchetegels zonder douchebak? Praktische en esthetische vraagstukken

Douchetegels moeten in de eerste plaats worden gekenmerkt door een lage wateropname, namelijk ongeveer 3%. Ze zullen constant worden blootgesteld aan direct contact met water, dus anders zouden ze zeer snel vernietigd worden. Kies bovendien voor de veiligheid tegels met een antislipoppervlak. Matte en poreuze douchetegels werken goed, waardoor het risico op onbedoeld uitglijden wordt geminimaliseerd. Vaak wordt er gekozen voor tegels van een groter formaat. Ze creëren een glad oppervlak, wat zowel het reinigingsgemak als de visuele aspecten beïnvloedt. En welke douchetegels zonder douchebak passen bij de stijl en indeling van het interieur? U kunt kiezen voor een gelijkaardige of dezelfde kleur tegels als op de vloer en wand in de kamer. Hierdoor behoudt u een zeer moderne en minimalistische stijl van het interieur. Heel vaak wordt de doucheruimte echter geaccentueerd met een andere kleur, deze kan uit hetzelfde kleurenpalet komen als de kleur op de muren en de vloer of daarmee contrasteren. Dit is een goede manier om een ​​interieur te verlevendigen en zelfs op te warmen. De tegels in de douche kunnen hetzelfde zijn op de vloer en de muren, of het kunnen twee totaal verschillende oppervlakken zijn. Hout en beton maken hun aanwezigheid in de badkamer steeds prominenter. Keramische tegels die deze natuurlijke materialen imiteren, zijn een geweldige aanvulling op moderne, klassieke, Scandinavische en loftinterieurs.

We leggen de tegels onder de douche

De geselecteerde douchetegels moeten correct worden gerangschikt. Het is noodzakelijk om de hele vloer en muren af ​​te dichten. Voor dit doel werkt tweecomponentenisolatie heel goed. We beschermen oppervlakken van minimaal 50 cm breed vanaf de rand van de douchebak. De isolatie bestaat uit het lijmen van de flens aan de uitlaat en afdichtingstapes en de uitvoering van twee lagen waterdichtheid (de tweede mag alleen worden aangebracht als de eerste volledig droog is).

Plaats de douchetegels op de voorbereide basis. Hoe groter het tegelformaat, hoe moeilijker het zal zijn om hellingen te maken. Dan de zogenaamde een envelop, pas nadat de vloer is gelegd, wordt de laatste rij tegels op de muur gelegd, ze moeten de vloer overlappen. Het voegen wordt uitgevoerd met een epoxyvoeg, dit werkt het beste voor douchetegels. Het vertoont een zeer goede weerstand tegen schimmels, bacteriën en vocht.

Een douche zonder douchebak is niet alleen een praktische oplossing voor de badkamer, maar kan ook een interessant visueel accent zijn. Het is perfect voor badkamers van elke grootte, terwijl je in kleine badkamers de hele ruimte goed kunt indelen. Door te kiezen voor contrasterende douchetegels, scheiden we de badzone duidelijk en creëren we een originele wanddecoratie. Dit is een goede manier om het interieur te verlevendigen met kleur, op te fleuren met wit of beige, karakter toe te voegen met grafiet en grijs en op te warmen met de kleur van hout.