HOE HOOG KUN JE DE HANDDOEKHANGERS IN DE BADKAMER PLAATSEN?

De badkamer mag niet compleet zijn zonder wastafel, ligbad of douchecabine en toilet. Het is ook noodzakelijk om een ​​spiegel boven de gootsteen te hangen en de kamer uit te rusten met praktische kasten met veel opbergruimte. Er zijn ook kleine accessoires die een belangrijke rol spelen bij de inrichting van een ergonomische badkamer. Bij het wassen van handen en baden gebruiken we elke dag handdoeken die op hun plaats zouden moeten zijn. U kunt ze het beste op een gemakkelijk toegankelijke plaats aan kleerhangers hangen. Op welke hoogte hangen we de handdoekbeugel? Welke soorten zijn er?

Soorten handdoekhouders voor de badkamer

De klassieke en meest gebruikte oplossing zijn handdoekbeugels voor de badkamer aan de muur. Hun grote voordeel is hun kleine formaat, waardoor ze weinig ruimte innemen. We kunnen ze overal aan de muur bevestigen, zowel bij de wastafel als bij de badkuip of douchecabine. Hangers worden op verschillende manieren bevestigd. Sommige moeten in de muur worden geboord, waardoor ze stabieler en duurzamer zijn. Een alternatief zijn hangers met zuignappen, die zorgen voor niet-invasieve montage aan de muur. Handdoekhouders voor in de badkamer kunnen enkelvoudig zijn of in de vorm van een strook met meerdere hangers. Ze zijn er in eenvoudige vormen met chromen oppervlakken, en daarom passen ze met dominant minimalisme in de huidige interieurtrends. Ze kunnen ook een decoratieve functie hebben, verrassend met originele vormen en levendige kleuren.

Hangende hangers worden soms vervangen door staande hangers. Ze zijn mobieler, maar nemen vloeroppervlak in beslag. Ze worden vaker gekozen voor grote badkamers, waar ze de badkamer geen waardevolle vrije ruimte ontnemen.

Hoe hoog moet de handdoekbeugel zijn?

Het comfort van het gebruik van handdoekrekken voor de badkamer wordt niet alleen beïnvloed door het type, maar ook door de hoogte waarop ze zich bevinden. In het geval van hangende hangers, beslissen we waar ze worden bevestigd. De staande hangers hebben al een bepaalde hoogte. De hangers worden naast de wastafel of de kast met de wastafel op een hoogte van ca. 140 cm opgehangen. Dit is de optimale afstand tot de vloer, waardoor we gemakkelijk toegang hebben tot handdoeken en altijd binnen handbereik zijn. Het is echter de moeite waard om te overwegen op welke hoogte de handdoekbeugel naast de badkuip of douchecabine wordt opgehangen. Ze kunnen hoger worden opgehangen dan bij de wastafel, zodat ze gemakkelijk bereikbaar zijn. Dit hangt echter af van de leden van het huishouden, die vaak in lengte verschillen. De hoogte van de hangers moet in de eerste plaats worden aangepast aan de kleinste badkamergebruiker. Als er kinderen in huis zijn, kun je twee rijen hangers ophangen – hoger voor ouders en lager voor kinderen.

De mogelijkheid om de hoogte van de handdoekbeugel te kiezen is mogelijk niet beschikbaar in het geval van staande hangers. Ze zijn meestal ongeveer 120-150 cm hoog, hoewel er enkele grotere modellen zijn. Als u voor een dergelijke variant kiest, controleer dan vooraf de afmetingen van de hanger. Wil je de hoogte echter vrij kunnen kiezen, kies dan voor praktische ophangbeugels voor in de badkamer.