HALFWANDIGE BETEGELDE BADKAMER - HOE TE ONTWERPEN?

Het is moeilijk je een badkamer voor te stellen met een heel ander materiaal aan de muren in plaats van tegels. Het zijn keramische tegels die worden gekenmerkt door een uitstekende weerstand tegen vocht en direct contact met water, ze zijn ook duurzaam en gemakkelijk schoon te houden. We plaatsen ze heel vaak op het hele of bijna het hele oppervlak van de muur. Wat als je er maar de helft van de muur mee bedekt? Deze interessante oplossing heeft zowel visuele als praktische voordelen.

We verhogen de kamer

Door tegels alleen in het midden van de muur te plaatsen, verhogen we het interieur optisch. Dit is dus een manier om het aandeel van een badkamer dat relatief laag is, te veranderen. In dit geval is het het beste om tegels te kiezen die contrasteren met de kleur van de muur die is geverfd met waterdichte verf. Een goede keuze is een lichtere tint aan de bovenkant en een donkerdere en intensere tint aan de onderkant. Een bewezen combinatie is natuurlijk wit en zwart. Pasteltinten en donkergrijs zijn ook mooi gecombineerd, bijvoorbeeld in de vorm van tegels die beton imiteren.

We scheiden een badgedeelte

Niet overal kunnen we het ons veroorloven om tegels alleen in het midden van de muur te leggen. Dit komt door de specifieke omstandigheden in de badkamer. Deze oplossing is niet de beste oplossing in de douche, waar de hele muur bedekt moet zijn met tegels. Dit is echter een zeer goede manier om het badgedeelte te scheiden, dat duidelijk gescheiden is van de rest van de badkamerruimte, waar de tegels zich slechts op de helft van de muur bevinden. Met name in kleine badkamers is de sleutel een goed doordachte indeling van de ruimte in zones, wat zowel het bewaren van de orde als het inrichten van een functioneel interieur zal vergemakkelijken.

Zelfde kleur op de muur en op de vloer

We kunnen de tegels op de vloer behandelen als een verlengstuk van de vloer. Om dit te doen, is het noodzakelijk om op beide oppervlakken hetzelfde patroon en dezelfde kleur van de tegels te kiezen. Wil je een gezellige en warme badkamer, kies dan voor houtachtige tegels, die heel goed harmoniëren met bijvoorbeeld zwart badkamerarmaturen en gouden accessoires. Een van de grootste trends van de afgelopen seizoenen is beton in het interieur, verwijzend naar de soberheid van industriële interieurs. In de badkamer bedek je de vloer en de helft van de muur met tegels van groot formaat die beton imiteren, waardoor je een arrangement kunt creëren dat doet denken aan oude en verlaten fabrieken.

Opvallende decoraties met zeshoekige tegels

Ze worden heel vaak gebruikt voor decoratieve doeleinden. Met zeshoekige tegels kunt u echte kunstwerken op uw muren creëren. Bedek de helft van de muur ermee, laat ze op een onregelmatige manier het oppervlak van de geschilderde muur overlappen. Dit maakt het interieur dynamisch. U kunt tegels in verschillende pasteltinten combineren, twee contrasterende kleuren kiezen, bijvoorbeeld wit en rood, een specifiek kleurenpalet kiezen, bijvoorbeeld bruin of grijs, en zelfs de muur bedekken met tegels in verschillende sterke kleuren.

Denk er bij het kiezen van tegels in de badkamer tot het midden van de muur aan om de bovenkant te bedekken met een speciale afwasbare waterdichte verf.