EEN WARME BADKAMER IN SPAANSE STIJL

Spanje wordt geassocieerd met een sterk en opgewekt temperament, maar ook met warme en zorgeloze vakanties die een zalige rust bevorderen. De ontwerpers besloten dit karakter over te brengen naar het interieur zodat iedereen elke dag inspirerende en gepassioneerde reizen kan maken. De badkamer in Spaanse stijl is uitgevoerd in aardetinten, maar met sterkere kleuraccenten. Het kan niet zonder bloemversieringen en zachte, subtiele lijnen. De Spaanse stijl in de badkamer komt dan ook tot uiting in decoratieve tegels op de muren en geometrische vormen van klassiek keramiek.

Ingetogen en expressief, dat is stijlvol en vrolijk

De badkamer in Spaanse stijl onderscheidt zich door een straaltje vreugde. Ontwerpers zijn niet bang voor sterke kleuraccenten, maar waarderen ook de kunstzinnigheid en eenvoud van aardekleuren. Daarom is een goede keuze voor een dergelijk interieur beige grootformaat tegels op de vloer, die ook goed zullen werken in de versie van ruw beton in donker of lichtgrijs. Op de muren moeten tegels zijn met de toevoeging van groen, rood en blauw. In een badkamer in Spaanse stijl zal een modieus patchwork met een bloemig accent er net zo uitzien als een Catalaans mozaïek, dat doet denken aan de werken van Antoni Gaudí, vooral uit Park Güell.

De Spaanse stijl is geïnspireerd door pre-Columbiaanse culturen, dus in plaats van bloemenpatronen en Barcelona-mozaïeken zijn er Azteekse patronen op de muren te vinden.

Eenvoudig keramiek met ronde vormen

De badkamer in Spaanse stijl straalt een rijkdom aan kleuren uit, maar je ziet er ook eenvoud in terug, zeker als we ons richten op keramiek, namelijk een wastafel, een ligbad en een toiletpot. Kies in plaats van een wastafel ingebed in het aanrecht een wastafel met hoge randen en een ronde vorm. Een vrijstaande badkuip en een minimalistische hangende toiletpot passen daar perfect bij. Badkamerkranen kunnen ook een minimalistische vorm hebben, zoals inbouwdouchesets of een inbouwwastafelkraan. Een alternatief is een meer decoratieve retrokraan in koper of goud.

Spaanse stijl in een badkamer met toevoeging van hout

Het klimaat van Spanje zal u helpen de toegevoegde warmte in de vorm van hout in de badkamer te voelen, die in verschillende delen van de kamer kan voorkomen. Tegels geïnspireerd op natuurlijk hout zullen heel goed werken op de vloer. Kasten met houtkleurige fronten passen erbij. De badkamer in Spaanse stijl kan worden aangevuld met spiegels in houten kozijnen. Rieten manden voor cosmetica en decoratieve kaarsen in glazen vaten zijn een ideale aanvulling op hout, wat bovendien een sfeervolle atmosfeer zal creëren die bevorderlijk is voor ontspanning en rust. Andere natuurlijke toevoegingen zijn planten, bijvoorbeeld in houten of rieten omhulsels. Decoratieve palmbomen in grotere en kleinere versies zullen er bijzonder goed uitzien.

Er gebeurt veel in een badkamer in Spaanse stijl. Er zijn aardekleuren, onderbroken door veelkleurige mozaïeken en bloemmotieven. Er is hout dat prachtig past bij de ronde vormen van meubels en keramiek. Het geheel wordt aangevuld met accessoires die verband houden met warmte, zoals kaarsen, manden en planten. Het is een interieur met een sterk temperament.