BADKAMER IN MAROKKAANSE STIJL - IDEE VOOR INTERIEUR

Marokko staat voor inspirerende smaken, verleidelijke geuren en opbeurende kleuren. In dit land is het lekker, temperamentvol, altijd vrolijk en heel divers. Hetzelfde geldt voor de Marokkaanse stijl, waarin er een gloed van kleuren en oosterse versieringen is die zowel op de muren en de vloer als op decoraties en meubels verschijnen. Ondanks hun liefde voor kleuren houden Marokkanen ook erg van puur wit, dat prachtig wordt gecombineerd met rood, blauwtinten, paars en groen. Hoe kunt u profiteren van deze trend en een badkamer in Marokkaanse stijl inrichten?

Siertegels op de muren en vloer

De oppervlakken van de muren en vloeren in een Marokkaanse badkamer moeten expressief zijn. Ze zijn niet alleen praktisch, maar ook decoratief. We kiezen modellen die zich onderscheiden door veelkleurige composities, waarbij rood met oranje, olijfgroen, turkoois en geel wordt gecombineerd. Ze vormen effectieve ornamenten die te bewonderen zijn op de kostuums van Marokkanen, zowel vrouwen als mannen. De kleuren van Marokko zijn geïnspireerd op de kruiden die in de lokale keuken worden gebruikt. Dit bewijst alleen maar dat kleuren verantwoordelijk zijn voor een goede smaak, niet alleen van gerechten, maar ook van interieurs.

Kleurrijke ornamenten zijn zeer expressieve accenten, dus ze mogen niet tegelijkertijd op de muren en de vloer worden gebruikt. Als we kleurrijke wandtegels kiezen voor een badkamer in Marokkaanse stijl, bedek de vloer dan met tegels in de kleur van natuurlijk hout. Ze verschijnen op hun beurt op de vloer en zien er geweldig uit in het gezelschap van wit op de muren.

Wit en hout op het meubilair

Sterke kleuren op muren of vloeren moeten worden verzacht met meer gedempte tinten. In dit geval is wit perfect, dat kan verschijnen op gestileerde kasten met gefreesde fronten en decoratieve handgrepen, maar ook op meubels met eenvoudige vormen in een modernere versie. Natuurlijke materialen zijn ook alomtegenwoordig in Marokko, dus kastfronten in de kleur van mooi, bij voorkeur oosters hout, zijn een goede keuze. Extra accessoires voor opslag in een badkamer in Marokkaanse stijl kunnen rieten of linnenmanden zijn.

Elegante armaturen in een Marokkaanse badkamer

De Marokkaanse ruimte is ook zichtbaar rijk, wat wordt benadrukt door gouden versiering. Zo zouden elementen van deze nobele kleur moeten verschijnen in een badkamer in Marokkaanse stijl. In plaats van klassiek chroom op de fittingen, laat er goud zijn in een gestileerde versie. Een spiegel in een gouden lijst ziet er prachtig uit boven de gootsteen. Glans is ook zichtbaar in verlichting, bijvoorbeeld een kroonluchter versierd met kristallen of gemaakt van metaal met een verweerde afwerking.

Kleurrijke keramische elementen

In een badkamer in Marokkaanse stijl zijn de ornamenten ook in een ongewone vorm zichtbaar. In plaats van een klassieke witte wastafel, kan er op het aanrecht een wastafel verschijnen die is versierd met veelkleurige patronen die verwijzen naar Marokkaanse motieven. Hetzelfde is het geval met badkameraccessoires. Vaak zwart, wit of grijs met een matte en glanzende afwerking, deze keer zijn ze gemaakt van keramiek met een veelkleurig design.