BADKAMER IN DE MARINISTISCHE STIJL

Voel de kustsfeer in uw huis, richt een badkamer in maritieme stijl in en gebruik uw vakantieherinneringen. Deze stijl is al jaren erg populair vanwege de warme kleuren, de idyllische sfeer en de omgeving die bevorderlijk is voor rust en ontspanning. Tinten blauw, bruin en wit domineren zo’n badkamer. De kleur van de zon kan ook verschijnen, evenals tal van accessoires die verwijzen naar vissersboten. Dus kom aan boord!

In witte en marineblauwe kleuren

Om een ​​badkamer in maritieme stijl te creëren, hebben we fris wit nodig, verwijzend naar de stuwende golven en de zeebries, en marineblauw, een inherent element van het kustlandschap. Dit zijn basiskleuren voor een nautische stijl die in gelijke of verschillende verhoudingen kunnen zijn. Als de badkamer klein is of je bent voor een modernere stijl, kies dan voor witte keramische tegels met een glanzende afwerking die zowel op de muren als op de vloer verschijnen. Marineblauw is een complementaire kleur die op accessoires verschijnt, zoals handdoeken en badkameraccessoires. We kunnen ook de blauwe kleur als leidmotief beschouwen, door te kiezen voor een marineblauw mozaïek. Wit zal in dit geval goed werken, bijvoorbeeld op de fronten van kasten. We bereiken harmonie door de muren met blauw te bedekken en de vloeren met wit… of omgekeerd.

Hout rechtstreeks van het vissersvaartuig

Hout is ook voelbaar in de maritieme stijl. We kunnen ze op verschillende manieren gebruiken. Kies in plaats van een witte of blauwe vloer, houtachtige tegels die zijn geïnspireerd op het dek van een schip. Ook kasten en planken met houtkleurige fronten en een aanrechtblad met wastafel zijn een goede keuze. In plaats van een klassieke spiegel boven de gootsteen, laat je een ronde spiegel in een houten frame hangen, die lijkt op een raam in een schip van waaruit we de onderwaterwereld kunnen observeren. Aan de andere kant passen houten badkameraccessoires, zoals een zeepdispenser, een beker voor borstels of containers voor cosmetica, heel goed bij de witte fronten van de kasten en blauwe wanden.

Decoraties met een maritiem karakter

Het is dankzij hen dat we de kustsfeer in onze badkamer nog meer zullen voelen. We associëren de maritieme stijl met ankers, kaarten, reddingsboeien, maar ook vissen, zeepaardjes en schelpen. Al deze elementen kunnen worden gebruikt om het interieur te versieren. Aan de muur kunnen afbeeldingen in houten lijsten met landschappen uit de zee worden gehangen. Het thema onderwaterwereld ziet er geweldig uit op handdoeken en vloerkleden in het badgedeelte. Gebruik de schelpen om handdoekrekken te maken en kies voor verlichting hangende lampen in de vorm van decoratieve bollen aan dikke touwen, vergelijkbaar met de touwen van een vissersboot. Mariene thema’s zijn echter erg expressief, dus de beste manier is om een ​​of twee decoraties te kiezen om onnodige glamour te voorkomen.
Wit en marineblauw met toevoeging van brons, dat het hele hout verwarmt en decoraties die ons in staat stellen een vakantiereis naar een badplaats te maken – dit is de sfeer die we hebben in een zeebadkamer.